Mijn Relatie, Gezin & Familie

Het leven is dynamisch, vol met geplande en ook ongeplande gebeurtenissen.
Bij veel van die gebeurtenissen kunt u op ons terugvallen.

Samenwonen, samenleven of trouwen
Waar u ook voor kiest, het is verstandig om in goede tijden afspraken te maken. Karin staat al jaren bekend om haar uitgebreide en specialistische kennis in familiezaken. Ze heeft deze passie ontwikkeld dankzij notaris Kapma, die tot zijn pensioen met haar heeft samengewerkt onder de naam Kapma en Rientjes Notarissen. Karin helpt u graag om uw samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of huwelijkse voorwaarden helder op papier te zetten. Voor persoonlijk advies: Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in.

Schenken & erven
Kan ik schenken aan een kind in de bijstand? Kan ik schenken zonder dat ik het geld kwijt ben? Welk testament past het beste bij me of wat moet ik doen als ik zelf een erfenis ontvang? Rientjes Notariaat staat u bij met raad en daad. Vertrouw op onze kennis over het wettelijk erfrecht, onze routine bij het opstellen van een testament of ons advies in uw vermogensoverdracht. Ook wanneer te maken krijgt met juridisch getouwtrek over een erfenis staan wij u bij met bemiddeling of mediation. Daarmee is een geschil vaak sneller en goedkoper opgelost dan met de gang naar de rechter. Voor persoonlijk advies: Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in.

Ongeplande gebeurtenissen hoeft u niet onvoorbereid op u af te laten komen…
Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in.
 

Online samenwonen test
Bent u getrouwd, heeft u een geregistreerd partnerschap of woont u samen? Doe dan in 3 minuten de test om te bepalen of uw gezamenlijke afspraken nog goed passen in uw huidige levenssituatie. Ontvang na de test direct een advies met uw belangrijkste aandachtspunten. Doe de test online.

 

Checklist levenstestament
Bekijk de checklist levenstestament (PDF).
 

Online brochures

Meer weten?
Lees Karin's columns:

'De digitale erfenis'
'Tweetrapsraketten tegen erfbelasting' 
'Het alleenstaande testament'
'De afrekening betalen, maar waarvan dan? Ik erf toch niets?'
'Moeders asbus'
'Geërfde vakantiedagen' 
'Het opeten van de eigen woning weer terug?'